Home | Diensten

Hallo, wij zijn De Visser Zonne-energie

Bespaar met Zonnepanelen direct op je Energierekening. Doe direct Gratis de Dakcheck.

Zonnepanelen

Zorgeloos de komende jaren genieten van een lage energie rekening
Kies dan voor een zonnepanelen installatie van De Visser Zonne-energie B.V.

4 verschillende soorten zonnepanelen

1

Polykristallijn zonnepaneel

In een polykristallijn zonnepaneel bevinden zich zonnecellen die bestaan uit meerdere grove kristallen. Een polykristallijne zonnecel vertoont een soort gebroken schervenpatroon. De polykristallijne zonnepanelen zijn gunstig geprijsd en bieden een redelijk hoog rendement. Ze hebben iets minder rendement dan mono kristallijne zonnepanelen. Wanneer ruimte op het dak geen rol speelt is de polykristallijne zonnepaneel soort de beste keuze omdat het een stuk goedkoper in de aanschaf zal zijn vergelijken met de mono kristallijne variant.

2

Monokristallijn zonnepaneel

De zonnecellen in een monokristallijn zonnepaneel bestaan uit één kristal. De oppervlak van mono kristallijne zonnecellen heeft geordende elektroden en is egaal zwart/donker blauw. Deze zonnepanelen hebben het hoogste rendement. Mon kristallijne zonnepanelen hebben enkele procenten meer opbrengst dan polykristallijne. De panelen zijn echter wel duurder, maar hebben een hoger rendement per m2. Kortom, de beste keuze voor huiseigenaren die het maximale rendement willen behalen met een klein dak.

3

Dunne-film zonnepaneel

In het dunne-film zonnepaneel wordt amorf silicium gebruikt. Amorfe zonnepanelen bevatten geen kristallen, hier door zijn ze zeer buigzaam. De amorfe zonnepanelen geven het minste rendement van de vier.

4

Glas-glas zonnepaneel

Glas-glas zonnepanelen zijn nieuw en hebben een langere levensduur dan alle andere soorten panelen. Daarnaast is het zo dat deze soort minder snel degradeert en je dus langer kunt genieten van een hogere opbrengst gedurende de levensfase van de panelen.

2 verschillende soorten onderconstructie

1

Plat dak

Zonnepanelen plaatsen op een plat dak is net als op een schuin dak goed mogelijk. Door het meegeven van een hellingshoek bij plaatsen kunnen we het beste rendement genereren en belasten we het dak minder. Zonnepanelen op een plat dak zorgt al gauw voor een belasting van 100kg per m². Dit is de windbelasting. Deze windbelasting brengen we terug door de panelen een scherpe hellingshoek te geven. Met een hellingshoek van 15° graden gericht naar het zuiden vangen de panelen ook het meeste zonlicht op. Uiteraard is ook een opstelling Oost/West mogelijk wanneer de woning daar goed op gericht staat.

2

Schuin dak

De meeste zonnepanelen die we zien zijn de zonnepanelen op schuine daken. In vele vormen en creaties worden ze op het dak geplaatst. Daarbij zijn er ook diverse merken en type qua onderconstructie. Dakhaken zijn de meest voorkomende. Wij hanteren Esdec Clickfit Evo en Van der Valk Solar Systems als onderconstructie merken.

Uitleg over de omvormer

De motor van de installatie

De werking van een omvormer is een stuk ingewikkelder dan een zonnepaneel. Een omvormer zet opgewekte stroom die vanuit het zonnepaneel komt om in bruikbare stroom voor de apparaten in en rondom jouw huis. De omvormer is er in diverse grote qua vermogensopbrengst, maar ook diverse merken en prijscategorie. Dit hangt af van de installatie die op het dak geplaatst wordt.

De taak van de omvormer

Onder invloed van de zon wekken zonnepanelen elektrische stroom op. Het ‘soort’ stroom dat zonnepanelen opwekken is gelijkstroom. De taak van een omvormer is vervolgens om deze gelijkstroom om te zetten in bruikbare stroom voor jouw elektrische apparaten. Deze stroom wordt ook wel wisselstroom genoemd. Bij het kiezen van de juiste omvormer, wordt er rekening gehouden met het totale vermogen van de zonnepanelen, de oriëntatie van de gehele installatie en eventuele schaduwvlakken op uw installatie. Wij werken met verschillende merken. Hierdoor kunnen wij u altijd een omvormer aanbevelen welke het best bij u en uw gekozen zonnepanelen past!

De Visser Zonne-energie B.V.